"Nincs pénzem" szindróma





Annyira szeretem,amikor ezt hallom az emberektől: "Nincs pénzem". Azért nem csinálnak, azért nem vesznek meg valamit, azért nem mennek valahova, mert nincs pénzük. Állítólag.

Mégis amikor elmegyek egy szupermarketbe, mit látok? Tele a parkoló autókkal. Az áruház tele emberekkel és nem 1-2 dolog van a bevásárlókocsiban, hanem leginkább tele kocsikkal jönnek ki. Hogyhogy? Mégis van pénz??? Ráadásul a kocsiba ha belekukkantasz, azt látod, hogy nem feltétlenül csak tej meg kenyér van benne, hanem némi csokika, cukorka, ilyen joghurt olyan puding stb. Olyan dolgok, amik nélkül simán lehet élni. Na meg a kóla, meg egyéb löttyök! Ezeket megveszik az emberek,amikor meg az egészségükről van szó, akkor: NINCS PÉNZEM! 
Ugyan már!

Aztán: kávéra, cigire mindig van. Pedig ha 1 doboz cigit szív a dohányos 1 nap, az minimum 19.000 Ft egy hónapban!!!!

A másik dolog. Tegnap Siófokon voltunk egy rendezvényen egy elég nívós szállodában. Beszélgettem az egyik ott dolgozó sráccal, aki elmondta, hogy 1 apartman náluk 1 hétre kb. 500.000 Ft egy 4 fős családnak. És a szálloda tele van! Mielőtt azt gondolnád, hogy külföldiekkel, ki kell,hogy ábrándítsalak. Jó nagy parkolója volt a szállodának és lehet,hogy még sokat is mondok, de az autók kb. 10%-a volt külföldi rendszámú! Egy olyan szállodában, ahol egy 2 ágyas szoba egy éjszakára 50.000 Ft!

Akkor miről beszélünk?  - Kérdem én. Tudom, tudom, azok,akik ott voltak, ők megtehetik. Ők biztos nem sírnak. Aha. Kérdezz meg az utcán bárkit, hogy hogy van. 


Melyik az a két dolog amiről panaszkodni fog? Az egészség és a pénz. Ilyen meg olyan betegek és nincsen pénzük. 


Tudod mi a rossz ebben? Hogy minél többet mondogatják az emberek, annál inkább elhiszik magukról és a végén tényleg nem lesz pénzük! 


Úgyhogy ha megkérdezik tőled, inkább mondd ezt: Voltam már jobban is! :-) Vagy: Voltam már rosszabbul is. :-) Kicsit másképp hangzik és nem tűnik panaszkodásnak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések