Álmok, célok, akadályok


Egy okos embertől hallottam ezt a mondatot kb. 1,5 éve. Nagyon megtetszett, mert nagyon igaz!

A Célok megléte összefügg azzal, hogy mennyi energiád van!

Nagy cél=Nagy akadály=Nagy szabadság!

Ez a hármszög azt mutatja, hogy Ha van egy Célod, jönni fog az akadály. Ha az akadályt le akarod küzdeni, az lesz az újabb cél. Az akadályra koncentrálással még több akadályt fogsz kapni!

Biztos Te is voltál már úgy, hogy valamit nagyon akartál és nem jött össze, mert valami mindig „közbejött”! És akkor azzal kezdtél el foglalkozni, ami „közbejött” és a cél valahogy elfelejtődött….

MINDIG FÓKOSZUÁLJ A CÉLJAIDRA!

Csak akkor érheted el a szabadságot, ha a CÉLJAID tartod szem előtt!

Egy jó tanács:

Ne a PÉNZ legyen a célod, hanem az, amit a pénzzel csinálni akarsz! A PÉNZ egy eszköz a céljaid valóra váltáshoz!

A pénznek áramolnia kell, mert ha megreked nálad, annak soha nincs jó vége.

Láttál már olyan embert, aki egész életben gyűjtögetett, zsugori volt mint a fene, nem költött semmire, nem ÉLT? Aztán meghalt és a bankszámláján volt egy csomó pénz, viszont se fia, se borja, aki ráhagyhatta volna. Akkor meg minek? Leélte úgy az életét, hogy gyűjtögetett, gyűjtögetett és csak arra költött, ami az életben maradásához kellett. Nem utazott, nem volt autója, nem járt el moziba, színházba, semmit nem csinált. Otthon ült és számolgatta a pénzét.

Én ismertem ilyen embert. A felesége sumákban adott nekünk anno 100Ft-ot (tudod, az a bordó papír százas), hogy vegyünk belőle búcsúfiát. Ha a férje megtudta volna, abból balhé lett volna.

Nemrég beszélgettem a legjobb Barátommal, Katával, aki azt mondta: Olyan célt találj magadnak, amit ha itthagyod ezt a világot, magaddal tudod vinni! Autót, házat, ruhákat, stb. nem tudsz magaddal vinni!

És mennyire igaza van! Hiába akarsz új házat, autót, stb. Ezekért nem fogsz megmozdulni! Viszont azokért a dolgokért, amik jó érzéssel töltenek el, amikre ha visszagondolsz évek múlva, akkor is borsózni fog a hátad!

Én azt kívánom Neked, hogy találj egy ilyen célt!

Hogy hogyan? Írj le mindent, amit el akarsz érni az életedben! Írd, írd, írd addig, amíg kb. 100 ilyet le nem írtál! Írj le mindent,ami eszedbe jut! Autó, ház, ruha, gyűrű, bunda, új cipő, angol tanulás, utazás, bármi! Amikor 100-at írtál,akkor kezdd el végigolvasni őket! Amelyik jó éréssel tölt el, libabőrös leszel tőle, megdobban a szíved tőled, jelöld meg! Nézd tovább! A végén pedig amiket megjelöltél, ezeket olvasgasd és amelyik a legjobban megdobogtatja a szíved, az lesz az igazi célod!!

Sok sikert a céljaid valóra váltásához!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések