Nézőpont kérdése



Milyen sokszor vagyunk úgy,hogy rossz kedvünk van, élni sincs kedvünk. Van,hogy napokig úgy érezzük semmi értelme, mert a srác, akiért odáig vagy, nem közeledik úgy feléd, ahogy te szeretnéd. Néha úgy érzed sínen agy, aztán pedig úgy,hogy ebből aztán nem lesz semmi. 

Aztán elkeseredsz, mert te úgy érzed mindent megteszel érte, mégsem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnéd, pedig te nagyon vágysz rá. Közben esetleg a főnököd is piszkál folyton, dolgozol rendesen, nem lébecolsz és hónap közepén van pár ezer forintod, hogy kihúzd a következő fizetésig. Úgy érzed feleslegesen hajtasz, mert azért keresel, hogy ne halj éhen, de több örömöd sok nincs belőle. 

Amikor begubózol ilyenek miatt, nem akarsz látni senkit, ne is szóljanak hozzád, mert harapsz rögtön! 

Aztán jó reggelt kívánsz valakinek és megkérdezed tőle, hogy beteg-e, mert hallod, hogy furcsa a hangja, ő pedig azt mondja: kapar a torkom. Te rávágod rögtön, amit mindig szoktál, hogy: biztos nem mondtál ki valamit!

És akkor jön a sokk. Közli veled, hogy biztos nem tudod még, de meghalt az öccse. 
Te pedig hirtelen nem érted, hogy milyen öccse? Hát a Dávid az öccse, vagy eddig nem tudtad, hogy van másik is? De az hülyeség....hiszen ketten vannak testvérek. De hiszen 2 napja még itt volt, még egymásra is köszöntetek....hiszen az anyja most jár hozzá takarítani, mert mint amolyan agglegény, nem nagyon csinálta. Millió gondolat fut át az agyadon másodpercek töredéke alatt.

Aztán kijön a lakásból az apja, nézel rá nagy, értetlen szemekkel, mire ő egy pillanat alatt helyreteszi a gondolataidat. Meghalt a Dávid.

Te pedig megmerevedsz, lefagynak a gondolataid is és csak olyan szavak jönnek ki a szádon,hogy: Úristen! Basszus! Jézusom! és társai.

És ilyenkor átértékeled a dolgokat. Valóban az a legnagyobb probléma az életben,hogy az a srác nem csókolt még meg és nem mondta,hogy szeret??? Volt már ilyen az életben, biztos lesz is még.

De annál nagyobb tragédia nincs, mint hogy a saját gyerekét veszítse el valaki.

Szóval amikor bánkódsz valami miatt, kérdezd meg magadtól: tényleg olyan probléma ez,amit nem tudsz megoldani???

Ha megválaszolod, talán meg is oldódik. Sok ember örülne neki,ha az lenne a legnagyobb gond az életében.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések