Döntések

Az élet folyamatosan döntések elé állít minket. Minden reggel, amikor felébredünk, eldöntjük mit vegyünk fel, mit együnk reggelire, igyunk-e kávét, vagy inkább egy finom teát főzzünk magunknak?! Sokszor, amikor rossz passzban vagyunk, nehezünkre esik eldönteni ilyen apróságokat is. Pedig nap mint nap döntések millióit kell meghoznunk, ezért nem árt, ha eszünknél vagyunk.

Amikor autóba ülünk, el kell döntenünk jobbra vagy balra forduljunk. Néha nem a legjobb döntést hozzuk. Ezt viszont sosem tudhatjuk előre. Ha tudnánk mi lesz a döntéseink következménye, akkor nem csalódnánk soha; nem tapasztalnánk meg milyen,amikor egy olyan munkahelyen dolgozunk,ahol nem szeretünk lenni; akkor egy ember mellett élnénk le az életünket, nem tudnánk meg a másik ember mit csinál másképp, mi mást adhatna nekünk?!


Amikor elköltözöl a szülői háztól és összeköltözöl a pároddal,nem tudhatod mi lesz a vége. Nem tudhatod,hogy ha együtt laktok,akkor is úgy szeretitek-e egymást mint előtte, vagy pedig annyira nem bírjátok elviselni egymás rigolyáit, hogy hamar elmúlik a szerelem és csak az érzés marad, hogy ár működött volna?! Viszont ha nem léped meg az összeköltözést, randizgattok hónapokig, vagy évekig, majd összeházasodtok és akkor költöztök közös lakásba mitől lesz jobb? Akkor derülnek ki a rigolyák és azon kezdtek el gondolkodni, hogy mire volt jó az a pár év, amit együtt voltatok? Talán még az is megfordul a fejedben,hogy elvesztegettél pár évet az életedből. Viszont úgy gondolom szükségünk van ezekre a döntésekre ahhoz, hogy tanuljunk. Tanulnunk kell minden helyzetből, minden döntésünkből, minden hibánkból. Mi másból tanulnánk? Ha nem döntenénk rosszul, ha nem követnénk el hibákat, ha tudnánk előre, hogy -mi lesz akkor ha jobbra fordulunk és mi akkor, ha balra-, akkor olyanok lenni,mint valami robotok. Ráadásul még unalmas is lenne, nem igaz?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések